Patientinformation

Før operationen

Du skal inden en kosmetisk øjenlågsoperation til forundersøgelse ved kirurgen (Jesper Skovlund). Forundersøgelsen er gratis. Ved forundersøgelsen vil du hører om hvilke muligheder der er for at afhjælpe din problemstilling. Du vil ligeledes få information om operationen, risiko for komplikationer samt forholdsregler i forbindelse med en operation. Der udleveres skriftligt materiale om operationen, og du får en endelig pris på operationen. Ved kosmetisk øjenlågskirurgi skal der gå mindst 7 dage fra forundersøgelsen før at operationen må foretages, dette skyldes at der er en lovpligtig betænkningstid på 7 dage. Ved funktionel øjenlågskirurgi er der ikke krav om betænkningstid. Du er velkommen til at tage en bisidder med til forundersøgelsen.

 

Selve operationen

Undgå at have makeup i ansigtet i forbindelse med operationen. Operationen foregår i lokalbedøvelse og du er således vågen under operationen. Indgrebet varer normal omkring 30-60 minutter. Huden omkring øjnene desinficeres og man får en steril afdækning over ansigtet. Operationssåret lukkes som regel med en tynd tråd som skal fjernes 7-14 dage efter operationen. Sørg for hjemtransport. Man bør ikke selv fører bil umiddelbart efter operationen, da der kan være hævelse af øjenomgivelserne.

 

Efter operationen

Efter operationen må du være forventet af være hævet og blålig misfarvet i 1-2 uger. Man kan med fordel benytte en kølende ansigtsmaske de første timer efter operationen. Ofte skal der benyttes en antibiotisk salve den første uge efter operationen. Man bør afholde sig fra fysisk træning den første uge, eller indtil trådene er fjernet. Svømning i pool eller i havet skal man afstå fra de første 14 dage efter operationen. Man kan gå i brusebad dagen efter operationen. Eventuel tråd fjernelse foretages 7-14 dage efter operationen. Sygemelding er normalt ikke nødvendig. Effekten af operationen holder normalt mindst 5-10 år, men varigheden er individuel og kan variere meget.

 

Smerter

Anlæggelse af lokalbedøvelse foregår med en tynd nål hvorved bedøvelsesvæsken sprøjtes ind under huden. Anlæggelse af lokalbedøvelse kan være forbundet med lette smerter.

Efter operationen kan der i nogle dage være lette smerter og ømhed, dette kan som udgangspunkt behandles med almindelig smertestillende tabletter købt i håndkøb, for eksempel paracetamol.

 

Medicin

Hvis du får blodfortyndende medicin eller kosttilskud skal du nævne dette ved forundersøgelse.

 

Akutte problemstillinger

Ved akutte problemer efter operationen kan kirurgen kontaktes telefonisk. Telefonnummer udleveres til forundersøgelsen.

 

Komplikationer

Ved alle kirurgiske indgreb er der risiko for komplikationer. Du vil ved en forundersøgelse blandt andet blive informeret om komplikationer både mundtligt og skriftligt.

 

Hvorhenne

Forundersøgelse, operation, suturfjernelse og kontrol foretages i lokalerne hos: Kosmetisk Klinik Maria Dam, Strandgade 1d, 4000 Roskilde.